Werkstukken van scholieren

Voor Tempsplein 27 werd een Stolperstein gelegd ter nagedachtenis van Sylvain Hertzdahl. Melissa Jeurissen van het Bernardinuscollege las de volgende tekst voor.

Later meer...

Bij het leggen van de Stolpersteinen voor Ambachtstraat 5, ter nagedachtenis van Silvin Bonem, Ella Bonem-Israel en Fritz Bonem, droeg Daphne Blanker de volgende tekst voor.

Later meer...

Voor Coriovallumstraat 49 werden Stolpersteine gelegd ter nagedachtenis van Wolf Ginsberg, Bruche Ginsberg-Nadel en Naphtalie Ginsberg. De hierbij voorgedragen tekst werd voorbereid door Kai Golob en Janneke van Oers.

Later meer...

In het boek “De hemel van Heivisj” beschrijft Benny Lindelauf het lot van twee meisjes vanaf 1938: de Sittardse Fing en de joodse Liesl. Ik wil graag enkele fragmentgen voorlezen.

Later meer...

Voor Geleenstraat 53 werden Stolpersteine gelegd ter nagedachtenis van Siegbert Steinhardt, Bertha Steinhardt-Schlossmann, Alexander Döllefeld, Recha Döllefeld-Rothschild en Charlotte Schönthal. Destiny Karssemakers en Wendy Gian van het Bernardinuscollege gaven een overzicht van anti-joodse maatregelen die vanaf zomer 1940 opgelegd werden.

Later meer...